Informatie voor behandelaars

Uw patiënt heeft deelgenomen aan het RealHealth pijnmanagementprogramma. Dit is een cognitief gedragsmatig programma gericht op fysiek en mentaal beter functioneren mét chronische rugklachten. Voorafgaand aan de intake hebben de wervelkolomchirurgen van de Sint Maartenskliniek vastgesteld dat de wervelkolom medisch gezien in opbouw belast mag worden.

In het pijnmanagementprogramma hebben de deelnemers geleerd om hun belastbaarheid op te bouwen op een tijdcontingente, ontspannen en onbevangen manier. Meer rugpijn is hierbij geen reden om activiteiten minder of niet te doen. Een eerste stap is het anders leren denken over de belastbaarheid van de rug, anders leren denken over de rol van chronische pijn en het bewaken van en communiceren over eigen grenzen.

Na de training zijn deelnemers in staat hun eigen plan van aanpak te maken en uit te voeren. Bij dit zelfmanagement kan ook horen dat de deelnemer tijdelijk (psychologische of paramedische) hulp inschakelt met als doel het geleerde in de praktijk te brengen.

Indien er vragen zijn kunt u, met toestemming van uw patiënt, contact met ons opnemen.