Nieuws

Lange termijn effecten RealHealth gepubliceerd in European Spine Journal (ESJ)
Na 3 eerder gepubliceerde studies over de werkzaamheid van het RealHealth pijnmanagement programma hebben D. Groot en M. van Hooff et al. wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de lange termijn effecten van het programma. Dit heeft recent geresulteerd in een 4e publicatie in ESJ. Klik hier voor de publicatie.

Conclusie van het onderzoek: geselecteerde en gemotiveerde patiënten met langdurige chronische lage rugpijn verbeteren snel na een intensief gecombineerd fysiek en mentaal programma in: dagelijks functioneren, ervaren pijn en kwaliteit van leven. Deze positieve effecten van de behandeling na 1 jaar follow-up blijven ook gehandhaafd na minimaal 5 jaar follow-up. Dit geldt ook voor vermindering van zorgconsumptie, inclusief medicatiegebruik.

 

300e RealHealth groep

Wij vieren een mijlpaal bij RealHealth; op 22 oktober 2018 start de 300e groep!

In de 12 jaar dat RealHealth in Nederland bestaat hebben zo’n 3000 chronische lage rugpijn patiënten de behandeling gevolgd met goede resultaten, daar zijn  we trots op!

Feesten doe je nooit alleen: RealHealth viert dit samen met de patiënten, behandelaars, verwijzers en alle andere betrokkenen.

 

Patiëntervaringen

Het mooiste compliment is een positieve ervaring van mensen die deel hebben genomen aan het RealHealth pijnmanagementprogramma.

 

Lees hier de spontaan ingezonden ervaringen van Ingrid van der Laan en Peter Lormans.

10-jarig jubileum RealHealth

Op woensdag 12 oktober heeft RealHealth haar 10-jarig jubileum feestelijk gevierd met interne en externe relaties, voormalig deelnemers en (oud)medewerkers.

De presentatie van John O’Dowd (medical director RealHealth UK-NL) ging over de historie en medische achtergrond van RealHealth. Daarna hield Robert O’Dowd (CEO RealHealth UK-NL) zijn verhaal over de afgelopen 10 jaar, de toekomstplannen en de samenwerking met de Sint Maartenskliniek.

Tenslotte gaf futuroloog Peter van der Wel stof tot nadenken door zijn presentatie “De toekomst is al begonnen”.

Foto 1 10-jarig jubileum

 

Health Deal Chronische Pijn

Op 29 september is de Health Deal Chronische Pijn symbolisch getekend.
Lees hier het persbericht.

 

Nieuwste patiëntervaring

Lees hier de nieuwste patiënt ervaring van Miek Ligtvoet. Zij heeft recent het RealHealth pijnmanagementprogramma na één jaar afgerond.


RealHealth artikel gepubliceerd in tijdschrift Wervelingen

Om dit artikel te openen in het tabblad “in de media” klik hier

RealHealth op LHV Huisartsenbeurs

Op zaterdag 2 april vindt de tiende editie van de LHV Huisartsenbeurs plaats, in de Jaarbeurs in Utrecht.  De Sint Maartenskliniek en RealHealth Maartenskliniek zijn daar ook aanwezig. We hopen via deze beurs nader kennis te maken met huisartsen en praktijkmedewerkers uit het hele land. Als u vragen heeft over behandelingen op het gebied van houding en beweging, kom dan langs bij onze stand: 07.C027. Behandelaars van de kerndisciplines van de Sint Maartenskliniek (orthopedie, reumatologie, revalidatie en pijnbestrijding) bemannen de beursstand. Hopelijk tot 2 april!

RealHealth in strategienota NVZ

In de recent gepubliceerde strategienota “Zorg voor 2020” van de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) is ons pijnmanagementprogramma  opgenomen als één van de  voorbeelden van innovatie in de zorg.

NVZ strategienota “Zorg voor 2020”

200e RealHealth groep gestart

Maandag 22 juni jl. is de 200e RealHealth groep van start gegaan. Inmiddels hebben ruim 2000 patiënten deelgenomen aan ons RealHealth pijnmanagementprogramma.

200e-groep

 

Symposium Sint Maartenskliniek

Op zaterdag 18 april organiseerde het pijnbehandelcentrum van de Sint Maartenskliniek het symposium ‘Pijnbehandeling: samen in beweging’. Dit symposium was ter ere van het 20-jarig bestaan van het pijnbehandelcentrum en het 10-jarig bestaan van de Acute Zorg Poli.

In de middag zijn er verschillende parallelsessies gegeven door andere disciplines binnen de Sint Maartenskliniek die met mensen met pijn werken. Een van deze parallelsessies werd gegeven door Sander Penders, psychomotorisch therapeut/trainer van RealHealth en Henk Noë, een deelnemer die twee-en-een-half jaar geleden het programma heeft doorlopen.


NVZ: ‘RealHealth goed voorbeeld van innovatie in de zorg’

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (http://www.nvz-ziekenhuizen.nl/ – NVZ) heeft het  RealHealth trainingsprogramma van de Sint Maartenskliniek geselecteerd als één van de mooie voorbeelden van innovatie in de zorg, die worden gepresenteerd op de inivtational conference van de NVZ op 4 februari in Utrecht.

De NVZ heeft van al haar leden 130 voorbeelden van innovatie in de zorg aangeleverd gekregen. Daaruit is een selectie gemaakt van 24 voorbeelden die op 4 februari in het zonnetje worden gezet. RealHealth is één van deze 24 voorbeelden. De keuzes zijn gemaakt op basis van o.a. relevantie voor de patiënt, deelbaarheid van de innovatie met andere instellingen, behaalde resultaten – baten én kosten – en de fase van implementatie.

Tijdens de bijeenkomst op 4 februari wordt het RealHealth trainingsprogramma opgenomen in de postergalerij. Onderzoeker Miranda van Hooff en afdelingshoofd Desirée Engelbart hebben daarvoor een speciale poster samengesteld. Na afloop van de bijeenkomst zal RealHealth ook op de website van de NVZ worden gepresenteerd. Desirée Engelbart zal RealHealth vertegenwoordigen tijdens de invitational conference van de NVZ op 4 februari.

 

RealHealth in uitzending Trots op Gelderland (OMROEP GELDERLAND)

In de uitzending van Trots op Gelderland van woensdag 14 januari 2015 is aandacht besteed aan ons RealHealth pijnmanagementprogramma. In dit programma van omroep Gelderland komen innovatieve onderwerpen uit de regio aan bod.

 
Nieuwe website gelanceerd
!

Sinds 1 oktober heeft RealHealth een vernieuwde website met veel inhoudelijke informatie over chronische rugpijn en de inhoud van ons pijnmanagementprogramma. Naast deze informatie voor patiënten en hun partners, verwijzers, werkgevers, behandelaars en verzekeraars vindt u op onze website ook informatie over medische achtergrond, nazorg, patiëntervaringen, diverse artikelen over het programma en contactgegevens.

Ook kunt u op de website informatie vinden over de bewezen effectiviteit van ons pijnmanagementprogramma door uitkomsten van diverse wetenschappelijke onderzoeken.